62069924Het beste van het beste. Ik weersta met moeite de drang om een artikel van 25 pagina’s te schrijven over dit beste dansgezelschap van de gehele planeet + alle sterrenstelsels, dus hier eerst een filmpje als introductie. Alles wat met hen te maken heeft vind ik ge-wel-dig. Dit is voor mij de ultieme vorm van moderne dans. Alles wat ze maken is een must-see. Over wie heb ik het? Batsheva Dance Company natuurlijk. Zie hier de gehele voorstelling Deca Dance. Ga languit op je bank liggen, verstop je in een hoekje van het kantoor met je laptop, cancel al je afspraken, zeg dat je hond je huiswerk heeft opgegeten, hoe dan ook: KIJKEN!

Als je mijn dansblog al een tijdje volgt weet je allang van mijn liefde voor Batsheva Dance Company en de artistiek leider/choreograaf Ohad Naharin. Hij is de Einstein, Rembrandt en Michelangelo van de moderne dans. Ik krijg al hartkloppingen (in standje ‘achterna gezeten hamster’) als ik de naam van het gezelschap hoor, zo erg is de obsessie. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden dat ik zelf uit Israël kom, dus dit alles is niet echt een  random keuze. De voorstelling Deca Dance toont tien sterke, moderne stukken en is een ware uitputtingsslag voor de dansers. Ik heb het voor het eerst live gezien in Tel Aviv  en toen ik 2 jaar geleden voor mijn stage in Israël woonde heb ik een aantal stukken hiervan zelf leren dansen. Erg pittig dansmateriaal, maar ik heb nog nooit op zo’n prachtige en bijzondere manier bewogen. Deca Dance wordt nog steeds veel opgetreden en de zalen blijven constant uitverkocht. Ik heb er geen woorden voor of eigenlijk juist veel te veel woorden, dus over Batsheva Dance Company en ‘The Big O’ (Ohad) verschijnt later op Dance Talk nog een artikel.

Dit stuk is een inspiratie voor alle mensachtigen, of je nou iets hebt met dans of (nog) niet. Enjoy!

Wat vind je ervan? Heb je al eerder iets gezien van Batsheva Dance Company?

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

2 reacties

  1. En gewoon applaudisserend achter je laptop zitten. :)

  2. Het is prachtig! Helaas kan ik zelf niet op 9 januari. :(

    http://levenalsvoorstelling.nl/

Laat een reactie achter