naharins-virus-by-gadi-dagon-dance-talkBatsheva Dance Company. Als ik die naam hoor begint mijn hart sneller te kloppen, krijg ik zin om te dansen, mensen te zoenen en juichend rond te rennen. De doorgewinterde Dance Talk-lezer is waarschijnlijk al op de hoogte van mijn liefde voor dit moderne dansgezelschap; in mijn ogen zijn zij de beste op de planeet en ver daarbuiten. Ik denk dat zelfs aliens fan zouden zijn als ze het zouden zien. You get the point. Met blijdschap ontdekte ik dan ook dat hun voorstelling Virus in zijn geheel (!) online staat en ik deel ‘m bij deze graag met je. Cancel al je afspraken, ga op de bank liggen, pen en papier in de aanslag, zeg dat je kat je huissleutel heeft opgegeten en GA KIJKEN!

Virus & Lisa
Voordat je op ‘play’ drukt en gaat genieten van deze geniale aangelegenheid, vind ik het leuk om te vertellen waarom Batsheva en Virus een bijzondere plek in mijn hart hebben. Toen ik nog studeerde aan de dansacademie heb ik een paar maanden stage gelopen in Israël en daar dagelijks meerdere Gaga-lessen (= de danstechniek van Batsheva) bij het gezelschap gedaan en later ook een Gaga Intensive Course o.l.v. choreograaf en artistiek leider Ohad Naharin. Mijn held. In deze Intensive leerden we niet alleen over Gaga, de techniek en filosofie, maar kregen we ook stukken van het gezelschap aangeleerd. Een van de stukken was Virus en ik kan je vertellen: het is heel zwaar, maar heel gaaf om te dansen. Nu, jaren later, weet ik het aangeleerde materiaal nog steeds, zo’n indruk heeft op me gemaakt. Alleen maar liefde. Geniaal.

Wat vind jij van Virus? Laat het weten in de comments hieronder of op de Dance Talk Facebook pagina. Mocht je door het zien hiervan meer willen weten over Gaga, Batsheva Dance Company of de Gaga Intensive, check hier de Gaga website of stuur me gerust een mail via de Over Mij pagina. Ik beantwoord met veel liefde al je vragen. 

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Laat een reactie achter